Vadelmainen suklaakakku

Ainekset

3 dl sokeria
3 munaa
150 g sulatettua voita
¾ dl maitoa
1 dl vadelmahilloa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota
¾ dl kiehuvaa vettä

Kuorrutus

½ levyä tummaa suklaata
½ dl voita
½ dl vadelmahilloa

Koristeeksi

Raastettua suklaata

Tarjoiluun

Kermavaahtoa tai jäätelöä

Ohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin keskenään.
2. Lisää sekaan sulatettu voi.
3. Lisää maito ja vadelmahillo.
4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao ja lisää taikinaan.
5. Lisää vielä lopuksi kiehuva vesi.
6. Paista uunissa 175 asteessa, noin 45 minuuttia.
7. Valmista kuorrutus sulattamalla ensin suklaa ja lisäämällä siihen sen jälkeen voi ja hillo.
8. Voit koristella kakun suklaaraasteella ja tarjoilla jäähtyneenä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.


Kommentit

Yksi kommentti artikkeliin “Vadelmainen suklaakakku”
  1. Laura sanoo:

    Hei, kuorrutuksesta – vastaavatko mainitut määrät 75gr suklaata ja 50gr sulatettua voita? Voisiko sen valmitaa myös niin, että sulattaa voi katilassa, lisä siihen suklaarouheen. Sekoittaa niin että sulaa joukkoon. Ja lisätä lopuksi hillo?

Kommentoi artikkelia

Vahvistuskysymys spämmin välttämiseksi: